okt 23

Producenten!!

Här har vi årets producent!!
 
Jag fick äran att inta rollen som Producent för Spexet 20/21, vilket är oerhört spännande för mig bland annat eftersom det är mitt första riktiga spexår (har dock varit med på några sittningar tidigare). Info om mig: Namn: Dom kallar mig Annie. Annie Alan.
Utbildning: 2019 lämnade jag vården och sjukhuset för att gå över till teaterpedagogernas flummiga rike. Nu är jag inne på mitt andra år på teaterpedagogprogrammet i Örebro.
Favoritfärg: Svart…? Ni lär se det på mina kläder
Favoritmat: Potatis i alla former
Hakuna matata ❤

okt 21

Audition

Här kommer en hälsning från gänget som hållit i årets skådisauditions!

Halloj! Här ser ni ett stycke koreograf, två stycken regissörer och ett stycke konstnärlig ledare. Tillsammans med vår sångchef och vår sångassistent så har vi genomfört tre dagar av auditions till Örebrospexets produktion 2020/2021. Vi är alldeles matta av alla imponerande insatser som vi har fått se; nu ser vi otroligt mycket fram emot att få presentera våra skådespelare! Givetvis så har vi följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och låtit handspriten flöda.

okt 21

Vice kassör!

Här kommer årets vice kassör!
 
Hej! Jag heter Johanna Bergman och sitter i år på posten vice kassör! Varit med spexet ett år och då var jag bland annat med i kören! Jag älskar gurka så mycket att jag skulle kunna leva på det resten av livet! (dock med lite noja över hur mycket jag skulle behöva springa på toa då pga all vätska i en gurka… men det är helt enkelt en risk jag är villig att ta!!). Favvofärgen är mörkgrön, så klart!

okt 20

Kassör och regi!

Tjo! Jag heter Petter Kristiansson och jag är Örebrospexets kassör och andra halvan av regiduon under 2020/2021.

Örebrospexet har varit en stadig del av min tillvaro sedan sju år tillbaka. Finner man mig inte i spexlokalen agerar jag förmodligen guide på Örebro slott. På lediga stunder så ägnar jag mig gärna åt intellektuella samtal, promenader, filmtittande och ost! 🐭

okt 19

Festfixaren och bandchefen Madde!

Här följer en presentation av vår fantastiska bandchef som även agerar festfixare i år!

Hejsan! Jag kallas för Madde och är årets bandchef och festfixare! Superkul!

Detta blir mitt tredje år som spexare, första gången som festfixare och andra gången jag ansvarar för bandet. Jag lirar keys och arrangerar det mesta av den musik som kommer höras i årets spexproduktion.

Jag tycker också att det är kul med festliga filurer så all you musicians out there, sök till den ljudligaste gruppen i produktionen och bidra till att sätta stämningen i hela föreställningen! Wow!!

Min favomat just nu är starka -veganska- indiskagrytor av alla dess slag! Bästa färgen framför alla ndra är utan tvivel lila, gärna av mörkare nyans!

okt 17

Årets sekreterare, dekorchef å entréchef!

Här kommer en presentation av årets sekreterare, entréchef och dekorchef!

 

Hej!

Mitt namn är Philippa och jag har äran att vara entréchef, dekorchef och sekreterare!

När jag inte deltar i spexiga aktiviteter, pluggar jag till ämneslärare i samhällskunskap och engelska. Jag är vädur, min favoritmat är sushi och min favoritfärg är gul! Denna produktion är den fjärde jag är med i! Hoppas vi ses!

okt 15

Presentation Ida-Mari!

Näst på tur är vår vice ordförande som även agerar regissör i årets produktion!

Hej, jag heter Ida-Mari!

Jag har varit med i 5år och har tidigare haft posten som vice ordförande. I år har jag även fått chansen att regissera hela fadirittet med min kompanjon Petter vilket jag ser fram emot. 

Till favoritmat har jag min excellenta kyclingcurrygryta och favoritfärgen är midnattsblå (för vem vill inte vara dramatisk liksom).

okt 13

Presentationer!

Under de nästkommande veckorna kommer vi att presentera styrelsens och produktionens ansvarsposter och vem eller vilka som är ansvariga i år. Självklart börjar vi med årets Ordförande!

Hej, Alexander heter jag!
Jag är ordförande i år, och det är mitt första år i spexet! När jag inte engagerar mig i Örebrospexet pluggar jag till lärare på Örebro universitet.
Om ni har några allmänna frågor om spexet, tveka inte att höra av er! Hoppas att vi ses någon gång under den här spexperioden! 😃

okt 10

Stödmedlemskap

Vet du om att det även går att att bli Stödmedlem? Stödmedlemskap är för de som inte har möjlighet att vara ordinarie medlem i spexet men som ändå vill stötta på något sätt. Vi har 4 fantastiska nivåer av stödmedlemskap som det går att välja mellan. Tveka inte och bli stödmedlem redan idag!

okt 09

Sök till dekor!

Är du kreativ och smått uttråkad i dessa tider? Är du trött på att allt är på distans och längtar efter att göra något fysiskt?
Välkommen till dekorgruppen i Örebrospexet!
Förutom att bygga och måla, både stor scenografi men även liten rekvisita, får du hänga med alla oss och uppleva vad ett universitetsspex är. Dekorgruppen är de som förvandlar scenen från kall och bar – till att bli ett levande torg under 1800-talet eller en borg långt i framtiden. Inga förkunskaper krävs! Hör av dig till dekorchef@orebrospexet.com.
Bästa hälsningar,
Elin och Philippa
Dekorchefer 20/21