apr 05

Ansvarsposter för produktionsåren 20/21

Hej alla fantastiska spexare!
Vårt nuvarande spexår har ännu inte fullbordats, men vi i styrelsen tittar på möjligheterna att utöka introföreställningen till flertalet föreställningar.
MEN Vi ska ändå blicka framåt mot spexproduktionsåret 20/21!
Och vi söker nu nästa Manuschef. Denna person kommer att väljas in på valmötet den 19/4 kl 13:05. Valmötet kommer att hållas via Zoom så ni kan (läs ska) sitta hemma och ändå delta!
För att söka manuschef mailar du till valberedning@orebrospexet.com
Som manuschef kommer du bland annat:
– Utse en manusgrupp
– Ansvara för att få in nya synopsis
– Välja synopsis tillsammans med gruppen. Vald synopsis bör godkännas av regissör, alternativt välja synopsis med regissör/producent/konstnärlig ledare.
– Arbeta fram ett treatment och första utkast av manuset.
– Färdigställa manuset under sommarens andra hälft (gärna innan nolleföreställningen).
Senare i vår kommer vi även ha ett valmöte för att välja alla styrelseposter och produktionschefer. Så börja tänk redan nu vilken roll du vill ha i nästkommande spex!
Nedan är en kort beskrivning om delar av varje posts ansvar:
Chefsroller:
· Regissör
· Bandchef
· Scenograf
· Rekvisitör
· Koreograf
· Kostymör
· Låtchef
· Manuschef
· Sminkchef
· Sångchef
· Teknikchef
· Entréchef
Styrelsen:
· Ordförande
· Vice ordförande
· Kassör
· Sekreterare
· Producent
· PR-chef
· Klubbmästare
· Konstnärlig Ledare
För information om styrelsens uppgifter kolla på denna länk: https://docs.google.com/document/d/1Sp5AoTzJquN77oNGbGa8_bdf9B2NyDLdAiniXJjPV_E/edit?usp=sharing

mar 17

NY INFORMATION GÄLLANDE CORONAVIRUSET/COVID-19

Kära publik.

Vi i Örebrospexet vill tyvärr meddela att föreställningarna 20-21/3 och 27-28/3 inte kommer att framföras som planerat. Vi har inte något sjukdomsfall i ensemblen eller föreningen, utan anledningen till att vi valt skjuta på föreställningarna är för att hindra eventuell smittspridning bland er i publiken eller våra medlemmar. Vi hoppas kunna framföra vår föreställning senare i år. Om du har några frågor, vänligen maila ordforande@orebrospexet.com

Hälsningar,

Martina Steineck Ordförande Örebrospexet

mar 17

FÖRRA ÅRETS SPEX – LIVSFARLIG LEDNING (eller tio poäng till den som inte spårar ur)

Här kommer en glad nyhet i dessa dystra tider! Hela förra årets produktion finns äntligen på Youtube. Både akt 1 & 2 finner ni här nedan:

mar 11

VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE CORONAVIRUSET/COVID-19

Kära publik,

Vi i Örebrospexet ser fram emot premiärhelgen 13-14/3 och hoppas att du kommer! I och med folkhälsomyndighetens beslut om evenemang med mer än 500 personer ska undvikas har vi i styrelsen beslutat om att minska maxantalet biljetter som kommer säljas. Det kommer endast att säljas totalt 200 st biljetter per föreställning. Med reservation om ändringar.

Vi vill uppmana alla i publiken att ha god handhygien och att skjuta upp besöket vid symptom på förkylning. Detta beslut tas för att följa riktlinjerna för att minska risken för spridning av Covid-19 Vid frågor: maila ordforande@orebrospexet.com

Hälsningar

Martina Steineck, ordförande och Styrelsen

jan 25

Snart är det dax för provföreställning!!

Snart är det dax för årets provföreställning, vilket helt enkelt går ut på att vi går igenom hela föreställningen med den kostym, dekor och musik som är färdig. Grym chans för oss att se vad som fungerar och vad som behöver arbetas på!

Är ni taggade för föreställningar i mars? Biljetter kommer att gå att köpa inom en kort framtid! Under tiden, njut av bilden från Livsfarlig lednings (förra årets) provföreställning!

Dec 19

MUSIKHJÄLPEN!

I helgen så fick vi äran att vara Musikhjälpens Aron Anderssons sista stop på hans engagemang resa genom Sverige. Vi stod för bokstaven Ö och bjöd på sång på vår scen i Nova huset. Som tur var skedde det under en manusuppläsning, så många var närvarande och vi fick en fantastisk gruppbild på köpet. Vi är som förening otroligt stolta över att kunna stötta de som hjälper andra. Ingen hamnar utanför i spex!

Tack Aron!

Dec 16

VILL DU VARA STÖDMEDLEM?

Är det så att du inte har tid eller bara inte kan vara en aktiv medlem i spexet i år? Då finns det ett annat sätt att hjälpa till! Du kan vara stödmedlem!  Det finns olika typer av stödmedlemskap, och man får olika förmåner med varje!

Grön: 50 kr – Namn i programblad.

Silver: 150 kr – 1 biljett, namn i programblad, medalj!

Röd: 200 kr – 1 biljett, namn i programblad, medalj! Inbjudan till spexsittningar.

Guld: 500 kr – 2 biljetter, reserverad plats, 50% rabatterad premiärsittning för 1 person, medalj! Inbjudan till spexsittningar. Namn i programblad.

Här nedan finns ett formulär om du är intresserad av att anmäla dig!

STÖDMEDLEMS FORMULÄR

Dec 16

SPEXET SÖKER SPONSORER

Just nu så söker vi i Örebrospexet sponsorer. I dagsläget så är det framför allt verktyg, symaskiner och affischer bland annat de grejer som vi skulle uppskatta att få lite hjälp med ekonomiskt. Sitter du på något hett tips eller jobbar du på ett företag som du tror skulle vilja hjälpa oss, tveka inte att kontakta oss! Det gör du helst via mejl till antingen ordförande (ordforande@orebrospexet.com), producent (producent@orebrospexet.com) eller PR (prchef@orebrospexet.com). Tack!

sep 29

KOSTYMGRUPPEN VILL HA DIG!

Vill du jobba med scenkläder?
Nu söker vi personer som vill vara med i spexets KOSTYMGRUPP!
Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter eller vara bra på att sy. Du kommer få massa bra erfarenheter och du kanske lär dig att sy!

För mer information kan du kontakta oss via mail på: kostymchef@orebrospexet.com!

sep 29

SPEXKÖREN SÖKER TALANG!

Vill du vara med i Spexkören?

Nu söker Örebrospexet körsångare för vår kommande produktion!

Som deltagare i kören sjunger du tillsammans med skådespelarna och bandet på scenen! Du bidrar till musikakterna som ger publiken en fantastisk spexupplevelse!

Du bör vara van med stämsång och det är meriterade om du har tidigare körerfarenhet. Förutom att bidra till härliga musikakter är du en del av den levande rekvisitan! Var beredd på omstarter och direktioner av publiken och vi ser gärna att du är scenvan eller har en vilja av att stå på scen och bidra med en härlig utstrålning!

Du kan anmäla dig till audition fram till 14/10-19. Det gör du genom att maila: korchef@orebrospexet.com.